


Zasady i organizacja żywienia w turystyce

W opracowaniu opisane zostały rodzaje turystyki oraz uwarunkowania sposobów żywienia turystów, zasady żywienia w oparciu o normy żywienia, scharakteryzowano żywienie w wybranych formach turystyki. Przedstawiono rodzaje żywności przeznaczonej dla turystów i organizację żywienia w różnych formach turystyki, m.in., kwalifikowanej, pielgrzymkowej, kulinarnej i agroturystyce, której popularność rośnie także w Polsce. Uwzględniono również zwyczaje żywieniowe oraz bezpieczeństwo produkcji żywności.
Dostępność: brak towaru
59,90 zł
Księga Jubileuszowa profesora Romualda Polińskiego 1969-20019

Księga Jubileuszowa Profesora Romualda Polińskiego powstała z inicjatywy byłych i obecnych współpracowników oraz przyjaciół i kolegów na 50-lecie jego aktywności naukowej, dydaktycznej, menedżerskiej i państwowej 1969–2019.
Księga składa się z czterech części.
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny